Az alábbiakban olyanok véleményét válogattuk össze, akik már végeztek nálunk valamelyik tanfolyamon!
Várjuk a többiektől is az észrevételeket, melyeket nyilvánosságra hozhatunk!

Hogy mi tetszett? Hát a legjobban az, hogy nem úgy éreztem magam, mintha egy tanfolyamon lennék! Hogy is mondjam?! A nagyon jó előadóknak köszönhetően én nagyon jól éreztem magam, hihetetlen hangulat volt és remek csapatot kovácsoltak össze! A témák nagyon jól voltak összeválogatva, érthetően volt előadva. A tanfolyam helyszíne is remek volt, kulturált (na jó a szék nem fog hiányozni) szép. Alig vártam a vasárnapokat! És most nem tudok mit kezdeni magammal :(((((( Azt szokták mondani, hogy akkor szeretsz igazán valakit, ha nem tudod megmagyarázni, hogy miért! Én most így vagyok ezzel a kérdéssel!

Szilvia

Kedves Leendő Tanfolyamosok! Pár szóval szólnék hozzátok: Az első vasárnap izgatottan indultam a tanfolyamra, tele kíváncsisággal, kérdéssel és némi feszengéssel (hiszen barát nélkül) érkeztem. Hozzá teszem számos baráttal távoztam:D Elkezdődött az első előadás! Timi határozott és közvetlen bemutatkozása az összes feszengés megszűnt bennem, ekkor már tudtam jó helyen vagyok! Ezek után pedig már csak úsztunk az "árral". A szakértőkre bíztuk magunkat, nem hiába! Az előadók sok éves tapasztalatai, melyeket összefüggően és számunkra "kezdőknek" is érthetően, és vicces (de abszolút tanulságos) sztorikkal ötvözve mesélték. Felejthetetlen hangulat volt, a társaság remek, az idő csak úgy repült (sajnos)! Időközben az összes kérdésem megválaszolásra került és megkaptam az összes információt, amelyekkel a saját lábamra állva egyedül is boldogulok majd! Az előadások után úgy mentünk haza: "mikor lesz már újra vasárnap"! Ezért én csak biztatni tudok mindenkit jelentkezzen a tanfolyamra, hiszen itt átélhettem milyen is nevetve tanulni!

Anna

Életem első olyan tanfolyamán vettem részt, mely az első perctől kezdve az utolsóig lekötötte a figyelmemet. Nem attól szenvedtem, hogy már megint menni kell, nem lestem az órát, hogy mikor lesz már vége. Az előadások pörgősek és tartalmasak voltak, nem beszélve a közös feladatokról, melyek tanulságosak, szórakoztatóak és építő jellegűek voltak. A vizsga miatt volt egy kis izgalom, de kiváló oktatóink is büszkék lehetnek a vizsgán elért eredményeinkre. Timinek és csapatának további sok sikert kívánok, köszönöm, hogy ebben az élményben lehetett részem. Akárhogy alakul az életem ez mindig egy kedves emlék marad.

Mari

Egy hihetetlenül jó csoport voltunk, imádtam a vasárnapokat, alig vártam az előadásokat, amik felettébb érdekesnek bizonyultak. Mit adott nekem ez a tanfolyam? Mindent, amire szükségem volt, új ismereteket, új nézőpontokat, új BARÁTOKAT, jókedvet, imádtam, és csupa szép, és jó érzés maradt meg bennem...

Annamária

Iszonyatosan jól éreztem magamat minden vasárnap. Nem arról volt szó, hogy lenyomják a tanfolyamot, tartalom volt mögötte és lehetett érezni a szakma iránti alázatot. Timi, tényleg klasszak voltatok, jó csapat van mögötted, profiktól tanulhattunk, köszönjük!

Szilvia

Nagyon jól éreztem magam, maximálisan elégedett vagyok. A vizsga után úgy mentem haza, hogy akár másnap is belevághattam volna, nagyon nagy löketet kaptam. Elhiszem, hogy meg lehet csinálni. Azt gondolom a legjobbaktól tanultam, és szakmailag így én is elég jó helyen állok. Tudom, mik a jó lépések, hogy ne bukjak bele. Sok ötletet kaptam, és minden kérdésemre a megfelelő választ. Soha nem kaptam visszautasítást. Azt gondolom ez a tanfolyam emberileg is és szakmailag is a legjobb volt. Köszönöm szépen!

Erika

"Timi megkért, hogy írjak néhány mondatot, hogy mi is történt velem, mióta (tavasszal) elvégeztem a tanfolyamot.
Már korábban is próbálkoztam magam erejéből "esküvőszervezőként" dolgozni, azonban ismeretség és tőke hiányában ez nagyon nehéz volt. Nem is tudtam egyről a kettőre lépni.
A tanfolyamon elhangzott előadásokból nagyon sokat tanultam és közben rájöttem, hogy korábban hol is rontottam el a dolgokat. Nagyon sok alvállalkozót ismertem meg, a tanfolyamon megtanultuk, hogy hogy is kell tárgyalni, ajánlatokat írni.
Azóta a vállalkozásom beindult és elmondhatom, hogy április vége óta szinte minden hétvégén esküvőn voltam, amit saját szervezésben bonyolítottam le.
Már most vannak jövő évi megkereséseim és úgy látom, hogy a jövő évem is tele lesz.
A TV2 Aktív stábja is megkeresett, hogy mutassam meg, hogy hogy is zajlik egy esküvői előkészület.
Én mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy végezze el a tanfolyamot, aki egy kis affinitást és rátermettséget érez ehhez a szakmához."

Móni

Így egy alkalom után nagyon tetszik. Bevallom őszintén, hogy volt némi kétségem, mikor belekezdtem, de ez most már teljesen elszállt! Már az első alkalom is nagyon hasznos volt! Tényleg...

Anes

Tegnap volt a 2. óránk és egyszerűen fantasztikus volt. Egyáltalán nem tűnt 6 órának, perceknek éreztem, olyan gyorsan eltelt. Abszolút ajánlom!

Kajsa

Szia Timi!

Nagyon igényes a honlapod.Szép, egyszerű és áttekinthető.A képeken is csinos vagy....:)
Tetszett az előadásod a múlt heti tanfolyamon. Éppen a házimat csinálom, amit nem volt egyszerű összehozni. Kár hogy nem írt a mostani csoportból senki a fórumba.Kíváncsi lennék nekik hogyan tetszett az első óra. Én eddig is elszánt voltam, de már az első óra tovább növelte az érdeklődésemet.

Ali Baba

A tanfolyamon nagyon sokan voltunk, tényleg meglepő, hogy milyen sok embert érdekel ez a szakma. Szerintem jó volt Timi előadása; érthető, látványos, lényegre törő. Ami nagyon tetszett, hogy felkészültek a tanfolyamra, jegyzetet, példa munkákat, és egy DVD-t is kaptunk. Nem volt olyan kérdés, amire Timi ne tudott volna válaszolni. Személy szerint az indulásról, a cégalapításról szeretnék még hallani, de bizonyára fogunk is a további órákon..

Moncsa

Csak megerősíteni tudom Moncsa mindenre kiterjedő, színes elemzését, összefoglalását a vasárnapi óráról!
Mindenkinek csak ajánlani tudom Timi tanfolyamát! Ha mondhatok ilyet: "profi a csaj!"
:)

Ancsa

Nagyon örülök,hogy vannak egy páran már,akik szivesen írnak ide.Egyetértek Moncsával,nagyon jó dolog volt a Timitől,hogy ilyen kézzelfogható dolgokat is kaptunk (DVD,jegyzetek),amiből aztán később tanulhatunk. Úgy gondolom igazán jó kezekben vagyunk,egy nagyon megfelelő személytől okíthatjuk el az esküvőszervezés fortélyait. Engem nagyon érdekel ez a tanfolyam,későbbiekben is ezzel szeretnék foglalkozni!Mert amit Timi írt a honlapján,idézem: "Akkor teljes az életed,ha azzal foglalkozhatsz,ami boldoggá tesz..." teljes mértékben igaz és egyetértek vele. Nagyon jó kis idézet,nem fogom elfelejteni! A lényeg,hogy tényleg jó a tanfolyam,a Timi nagyon érthetően mond el mindent és érdekes az előadása. Remélem minden alkalom ehhez hasonló lesz.Most mennem kell... Minenkinek sok puszi

Melinda

nem gyözöm mondani, és dicsérni a tanfolyamot(de.-i csop) számomra nagyon fontos hogy profikkal ismertetsz meg minket, mert igy remélem másokat is a profizmusra sarkallsz és eltünnek majd a süllyesztöben a "gagyi" szolgáltatok mert nem lesz rájuk kereslet.

Na megyek irom az ajánlatomat mert a csoki szökökut nem mindennapi kérés...:)))

Linda

A tanfolyamtol azt kaptam amit vartam: ralatast az eskuvoszervezesre, es nem utolso sorban nagyon jol is ereztem magam.
Utana az a buli isteni volt!!

Annamária

Hogyan lettem esküvőszervező? Nos, ez a kérdés nyilván sokakban felmerül. Az esküvőszervezői munka nem tartozik azok közé, melyek maguktól értetődően egy fiatal lány eszébe jutnak, amikor azon gondolkodik, mivel szeretne foglalkozni.

Most jöhetnék azzal, hogy már kislánykorom óta erről álmodoztam, de nem így van. Eszembe sem jutott ez annak, idején, és nem is juthatott, mivel az esküvőszervezés viszonylag új keletű dolog Magyarországon. Néhány éve még csak egy-egy budapesti cég vállalt ilyesmit, ám ahogy hazánk egyre inkább kinyitotta kapuit a Nyugat-Európából és Amerikából beáramló divathullámok és trendek előtt, hamarosan ez a szakma is egyre keresettebb lett.

Hogyan csöppentem bele? Miért akartam elvégezni a tanfolyamot? Elég összetett kérdés.

Azelőtt 5-6 éve foglalkoztam már angol fordítással főként műszaki területen. Időközben elvégeztem egy budapesti főiskolán a Nemzetközi kapcsolatok szakot, melynek keretében főként a diplomácia és protokoll foglalkoztatott. Szervezkedni, emberek között lenni, szerepelni, beszélgetni és meghallgatni őket. Ez lett volna az én világom. Ahhoz azonban soha nem voltam eléggé karrierista, hogy a jövendőbeli családi életemet feláldozzam emiatt. Ezért maradtam a fordításnál.

Ahogy azonban egyre erősödött a verseny, és a megrendelők egyre kevésbé játszottak a fairplay szabályai szerint, kezdett terhessé válni számomra ez a foglalkozás. Már nem élveztem a munkámat úgy, mint azelőtt. És higgyétek el, ha eljuttok erre a pontra, váltani kell! Ez volt tehát az alaphangulata annak az időszaknak, amikor történetünk elkezdődik.

Ezután jött az az esemény, ami a fordulópontot jelentette számomra. Elérkezett a várva várt pillanat, amiről egy nő, valljuk be, kislány kora óta álmodozik. Igen, egy kora tavaszi délelőttön, teljesen váratlanul és meglepetésszerűen megkérték a kezem. Ennek taglalására egy másik honlap hivatott, úgyhogy most nem untatlak vele Titeket! :)

Néhány hónappal ezután kitűztük az esküvő napját is. Amint felszállt a kezdeti rózsaszín köd, ráébredtem, mennyi tennivalóm van. Tudtam, hogy a legjobb szolgáltatókat már egy évvel a Nagy Nap előtt le kell foglalni. A zenekarral nem volt sok probléma, a környékünkön legjobb hírnévre szert tett bandát néztem ki magamnak, és még szabadok voltak... Aztán jött a helyszínválasztás. Nos, itt jött az a pont, amikor rájöttem, nem olyan egyszerű a sztori, mint gondoltam. Kb. addig jutottam, hogy megnéztem öt lehetséges helyszín honlapját, és a rám zúduló rengeteg információtól totál "lezsibbadt az agyam"... Egyszerűen képtelen voltam több információt befogadni, sőt az eddig látottak is kusza gombolyagként tekergőztek a fejemben... Ki is kapcsoltam a gépem...

Másnap, félig Internet-függő 21. századi fiatal lányhoz híven, újra nekiveselkedtem az információgyűjtésnek, természetesen az Interneten. Találtam nagyszerű könyveket különböző webáruházakban. Ki is néztem egyet, ami jónak tűnt. Egy magyar lány írta, így biztos voltam benne, hogy hasznát veszem majd... Talán itt suhant át az agyamon először, hogy esküvőszervező leszek. Be kell vallanom, ekkor még nem ismertem a lehetőségeket, de nem is nagyon érdekeltek. Mint sok más amatőr, én is úgy gondoltam, ha az enyémet megszervezem, és hozzá elolvasom azt a könyvet, akkor másokét is meg tudom majd szervezni...

Örökké hálás leszek a Sorsnak, hogy nem álltam meg ennél a gondolatnál!!! Tovább böngésztem, és szemembe ötlött egy hirdetés:

"Esküvőszervező tanfolyam indul októberben"

Megnéztem a kiírást, és nem akartam hinni a szememnek. Az előadások vasárnaponként vannak! Végre egy tanfolyam, ahol nem csak a budapesti otthon ülő emberekre gondoltak, mint annak idején a főiskolán... Így vidéki, dolgozó, háztartást vezető nőként is nyitva állt előttem a kapu, melyen túl nagyszerű emberek és kiváló szakértők vártak ránk.

Ja, és a tanfolyamot az a lány tartotta, aki annak a bizonyos könyvnek a szerzője, amit néhány gondolattal ezelőtt említettem: Rátkai Tímea, aki a Magyar Esküvőszervezők Szövetségének alelnöke. Igazi példakép mindannyiunk számára.

És most itt vagyok. Tele ambíciókkal, életkedvvel, feltöltődve. Élvezem a munkámat, élvezem, hogy alkothatok valami szépet. Munkámmal mosolyt tudok csalni az emberek arcára, és nagy terheket tudok levenni sorstársaim válláról. Ennél szebb munka, azt hiszem, kevés létezik a világon.

Boldog vagyok, hogy rátaláltam erre a szakmára, a tanáromra és többi esküvőszervezőre a csoportból, akikkel nem konkurenciaként tekintünk egymásra, hanem igazi csapatként dolgozunk együtt az ország különböző pontjain, és az általam létrehozott fórumon napról-napra megosztjuk tapasztalatainkat egymással, hogy az, akitől tudásunkat megszereztük, méltán lehessen büszke ránk!

Timi (www.amieskuvonk.com)

Az első

Hát kell ez nekem, hogy felutazgassak minden vasárnap, hat héten keresztül?? Kell bizony, mert ez az álmod, és meg fogod csinálni! -hangzott a válasz. Mit volt mit tenni, irány a főváros. Hamar ott is voltam a tett színhelye előtt, a hotelnél. Az első csoport már jött kifelé, a többiek fennt gyülekeztek. Az étteremben egy vietnámi esküvő 16 fogásos menüjét kezdték épp felszolgálni. Az emeleti előadóban pedig ott ültünk mi, 40 fiatal, lelkes lány.

Nem véletlenül jelentkeztem épp hozzá.Már akkor eldöntöttem, mikor a szakdolgozatomhoz elkezdtem anyagot gyűjteni, de akkor épp nem indult újabb kurzus. Már alig vártam, többek közt azért, hogy megismerhessem. Most pedig ott voltam,Ő pedig ott ült az ablakban, és a lányokkal csevegett. Egy teljesen hétköznapi nő, nagy vörös hajzuhataggal, messziről látszik rajta, hogy profi a szakmájában: a mesterem, Rátkai Timi. Az ország legjobbja, Ő tanítja a 40 fiatal, lelkes lányt, a jövő esküvőszerervező generációját. Az első előadás nagyon jó volt, és rengeteget tanultam, többek között Timi saját példáiból. Egy lépéssel megint közelebb járok...

Este 11-kor holtfáradtan estem haza, de a fejem máris tengernyi ötlettel van tele. Nincs más hátra, mint előre, el is kezdem leendő munkám első fázisát.

Missbutterfly

Rátkai Tímeát nagyon nagyra becsülöm! A szakmai profizmusa követendő példa! Kár, hogy nem lehetek az "esküvőszervező-inasa". Az összes előadása érdekes volt! Vizuális ember vagyok, szeretem elképzelni a jeleneteket, és ebben Ő sokat segített, ahogy elmesélte a történeteket.

Éva

Nagyon tetszett a közvetlenség, lazaság, jó hangulat, segítőkészség, összetartás a szakmán belül.

Dóra

Az előadások többség érdekes volt így nem tűnt hosszúnak a 6 óra sem... Különösen élvezetes volt a vőfély előadás. Jó volt, hogy mindeki nagyon közvetlen volt, soha nem volt feszengés...

Hajna

Legfőképpen az tetszett, hogy olyan előadók tartották az előadásokat, akik nagyon nagy tapasztalattal rendelkeznek esküvők terén. Legyen az esküvőszervező, vőfély, vagy éppen zenész, és pontosan ezért rengeteg olyan kis apróságra tudták felhívni a figyelmemet, ami nekem korábban eszembe se jutott volna.

Anita

Tetszett a hangvétel, ahogy hozzánk álltatok, mint leendő esküvőszervezőhöz, tényleg lehetett érezni, hogy azt szeretnétek, hogy minél több jó esküvőszervező legyen, és nem csak a "bevétel" miatt csináljátok a tanfolyamot, ahogy sokan mások szokták. Jó volt a sok példa az esküvőkről, jó volt a hangulat, sokat nevettem.:)

Anna

Valóban fontos információkat kaptunk, viszont azt sajnálom, hogy csak ennyi idő volt rá. Biztos, hogy még nagyon sok dolog lett volna, amire a "nagyok" meg tudtak volna tanítani bennünket! Ezen kívül nagyon tetszett a közvetlenség, allűröktől mentes hozzánk állás, és az érezhető segíteni akarás !!! Mindent köszi mindenkinek !!!

Ildikó

A legjobb az volt, amikor történetekkel színesítettétek az előadást, hiszen abból is sok gyakorlati dolgot tanultunk meg, és persze rengeteget nevettünk.

Krisztina

Nagyon szerettem azokat az előadásokat, amiket Timi tartott, és érdekesnek tartottam a helyszín előadását, nagyon jókat nevettem a vőfély által előadott humoros történeteken, de ami a legjobban tetszett az a videós által felkonferált videó összeállítás (megható és vidám is volt egyben)

Bettina

A pozitív véleményem leírására kevés lenne egy egész oldal is. Örülök, hogy végre lett pénzem e nagy álmom megvalósítására, hogy egy jó közegben lehettem, még ha kicsit nehéz is volt néha felkelni. Nekem ez a 6 hét elrepült, sajnos vége. Szerettem, hogy felkészültek, lelkesek voltak az előadók, nem néztek le minket. Válaszoltak még néha indiszkrét kérdéseinkre is. Timi stílusát egyszerűen imádom, lehengerlő. Igazi jó példa számomra. Már csak kicsi félsz van bennem, hogy elindítsam a vállalkozásom, és mindenképpen 95%-osan kirajzolódott végre előttem és bennem is - így 24 évesen igencsak ideje volt -, hogy nekem ezt kell csinálnom. Köszönöm az egész csapatnak!!!!

Orsi

Nekem az tetszett, hogy nincs köntörfalazás. Mindent úgy mondtatok el, ahogy az az életben működik és mindenki tudja is, csak nem mernek nyíltan beszélni róla. Mindenki profi a maga szakterületén. Nagyon érdekes volt és végig klasszul éreztem magam.

Edit

Timi előadásait rendkívül élveztem. Önzetlenül megosztott velünk minden információt. Köszönöm.

Ildikó

Összességében jó éreztem magam végig a tanfolyamon, le a kalappal az előadók előtt, akik esetleg előző éjjel esküvőn voltak, és felkeltek a tanfolyam miatt, vagy épp le sem feküdtek. :) Stílusában azt hiszem minden előadó rendben volt, jópofák voltak, többé-kevésbé teljes információkat kaptunk az adott szolgáltatásról. Remélem egyszer én is ilyen lazán állhatok az esküvőszervezéshez, mint ahogy Timi csinálja. :)

Mónika

Nagyon tetszett, hogy szinte minden előadó megpróbálta az előadását vicces esküvői történetekkel színezni. Ettől nagyon vidáman teltek az órák és az utolsó nap sajnáltam, hogy vége és többet nem kell jönni. Jó volt még, hogy a jegyzeteket CD-n megkaptuk és így nem kellett az órákon jegyzetelni vagy csak keveset.

Erzsébet

Ami nagyon tetszett a tanfolyamon az az, hogy a gyakorlatra helyeztétek a hangsúlyt és nem az elméletre. Olyan információkat kaptunk amely a szervezés során előforduló buktatókra, hibákra, váratlan problémákra és ezek esetleges kezelésére, megoldására hívta fel a figyelmet. Ezt nagyon hasznosnak tartottam.

Lilla

Köszönöm szépen! Sokat jelentett, sokat kaptam. Remélem tudod /tudjátok/, hogy sok embert teszel(tek) boldoggá azzal, hogy van ez a tanfolyam, és azt is, hogy ők még több embert tesznek majd boldoggá azzal, hogy gyönyörű esküvőket szerveznek, szóval boldogabbá teszed(teszitek) a világot! :o)

Krisztina

Kedves Timi! Szeretném megköszönni azt a fantasztikus élményt, amelyet az elmúlt két hétvégén Te és a csapatod adtatok. Életemben nem volt még részem ilyen fajta tanulásban. Nagyon sok tudást és részletekbe meno információt kaptunk toletek, amellyel tényleg megkönnyítettétek dolgunkat az indulásban. Nekem nagyon fog hiányozni ez a tanfolyam, de az biztos, hogy még jobban megerosítette bennem azt, hogy én csakis ezzel szeretnék foglalkozni. A munkafolyamat minden egyes része nagyon tetszik, és nem utolsó sorban, most láttam, hogy az összes szuper ember ebben a szakmában dolgozik. Nagyon köszönök mindent!

Szilvási Tímea

OKJ-s képzések - Fourteens Kft. E-001081/2015/A001  •  Kulturális rendezvényszervező OKJ 51 345 01  •  Statisztikák
Ajándékutalvány